Apartment-Studio

Interior Design

Saragossa (Spain)

2011

Architect
Juan Carlos Salas

The renovated apartment program follows family functions: two bedrooms, a studio area and a glazed space-dinning room. The guidelines of the project are based on the opening of the interior perspectives to the outside, the complexity of circulations and the use of few number of materials. The new distribution reduces the number of rooms, extending its surface and optimizing the storage areas. The new circulation surrounds the body of kitchen-closet (island), grouping day and night activities in different sequences.

Flooring, painting and furniture follow a common pattern of design, based on pure shapes of glass, wood and textile textures in a combination of opaque, translucent and transparent materials. The new interior space becomes a warm and relaxing atmosfere appropiate for the family life activities.

The renovated apartment program follows family functions: two bedrooms, a studio area and a glazed space-dinning room. The guidelines of the project are based on the opening of the interior perspectives to the outside, the complexity of circulations and the use of few number of materials. The new distribution reduces the number of rooms, extending its surface and optimizing the storage areas. The new circulation surrounds the body of kitchen-closet (island), grouping day and night activities in different sequences.

Flooring, painting and furniture follow a common pattern of design, based on pure shapes of glass, wood and textile textures in a combination of opaque, translucent and transparent materials. The new interior space becomes a warm and relaxing atmosfere appropiate for the family life activities.